Så hyggelig at du er nysgjerrig på hvem vi er!

Vi er et lite, men engasjert team som brenner for å skape gode løsninger for og sammen med brukerne av prosjektene vi jobber med. Vår styrke er at alle har ulike faglige bakgrunner, og vi jobber med et bredt spekter av ulike type prosjekter innen interiør, arkitektur og byutvikling.

Vi tar gjerne en prat for å snakke om potensielle samarbeid og prosjekter, send oss en epost til hei(at)makershuboslo.com 


  • Partner, daglig leder
    Interiørarkitekt MNIL
    Fagansvarlig samskaping

    else(at)makershuboslo.com

    Else har en Master in Fine Art med romslig gestaltning som spesialfelt fra Konstfack i Stockholm, men har alltid utfordret hva den tradisjonelle rollen til interiørarkitekten vil tilsi. I 2016 startet hun MakersHub som et motsvar til den kommersielle holdningen i bransjen, og har siden det opparbeidet seg en variert erfaring innen mange ulike prosjekttyper; fra analyse- og mulighetsstudier, midlertidige byromsinstallasjoner til samskaping av inne- og uterom med høyt fokus på bruker involvering.

    Hun har en særskilt interesse for å skape større representasjon av ulike mennesker og mangfold i design- og arkitekturbransjen. Dette drivet har bidratt til at hun de siste årene har spesialisert seg på demokratiske arbeidsmetoder (medvirkning- og samskaping), alt dette med et egendefinert ønske om å ha fokus på minoritets- og lavstatusgrupper, som hun mener er underrepresentert i vår bransje.

    Hun er energisk opptatt av at alle skal få en mulighet til å bli hørt og bidra, spesielt når det kommer til våre bygde omgivelser, og mener at vi arkitekter må bli bedre på å tilrettelegge våre prosesser deretter. Else er en pådriver og har utstrakt erfaring innen prosjektutvikling, brukerinvolvering og fysisk gjennomføring av prosjekter på totalentreprise på interiør.


  • Sosiolog og samfunnsviter
    Fagansvarlig brukerinvolvering
    Prosjektkoordinator
    Spireverket

    marie(at)makershuboslo.com

    Marie har en Master i Sosiologi fra Universitetet i Oslo og har jobbet med oss siden 2021. Hun kom fra en jobb som veileder i Ungdomsteamet til NAV St. Hanshaugen - og har i lang tid interessert seg for byutvikling gjennom sosiologien, noe hennes engasjement i +KOTE magasinet er et godt bevis på.

    Marie sin faglige kompetanse er forankret i bysosiologi, med vekt på sosial ulikhet, marginaliserte grupper og kvalitative metoder - særlig områdebaserte metoder. Hun er en samfunnsviter som ønsker å utføre faktiske handlinger ovenfor samfunnsutfordringene. Hun har et brennende engasjement for å utvikle, reflektere og løfte frem gode demokratiske arbeidsprosesser, med sterke analytiske kunnskaper om våre skapte omgivelser. Hun er opptatt av å undersøke og forstå de sosiale mekanismene i samfunnet, og gjennom dette legge til rette for gode byromsutviklingsprosjekter.

    Hun har et skarpt, analytisk blikk og hennes faglige tyngde i sosiologi gjør at hun utfyller en viktig rolle i vårt tverrfaglige team med mangfoldige prosjekter. Marie er idérik, på jakt etter nye metoder for involvering av innbyggere og opptatt av den faglige kvaliteten i arbeidet vi gjør. Der Marie trives aller best, er i feltarbeid - hvor hun får snakke med mange ulike mennesker og hun møter personer med en nysgjerrighet og varme. Marie er god på balansen mellom lekenhet, kreativitet og struktur i prosesser. Hun har stor respekt for ansvaret vi bærer med oss å representere befolkningens stemmer inn i urbane og arkitektoniske prosesser. Hun er en sterk kommunikatør og formidler, og har alltid en latter på lur.

    I tillegg jobber hun i firmaets organisasjon med prosjektet Spireverket, som tilbyr arbeidstrening til unge voksne som opplever utenforskap. Her har hun ansvar for å implementere menneskesentrert designmetodikk.


  • Partner
    Arkitekt MNAL
    Fagansvarlig design og konstruksjon

    jack(at)makershuboslo.com

    Jack er fra Belfast og har en Diploma of Architecture with Honors fra Glasgow School of Art. Han forelsket seg i Norge da han var her på utveksling og har bodd i Oslo siden 2017, og bygget opp MakersHub sammen med Else.

    Jack er veldig detaljorientert og dyktig til å analysere rom og steder, og legger merke til problemer og systemer utenfor øyesyn, men leverer løsninger med klarhet og innsikt. Han har et spesielt fokus på det menneskelige innen arkitektur og by, og på de som ofte blir oversett. Hans detaljerte holdning støttes av en teknisk forståelse av materialitet, design og konstruksjon. I tillegg arbeider Jack som verkstedsmester på Fellesverkstedet, hvilket har bidratt til hans sterke kompetanse i å designe og utvikle byggbare design for ufaglærte.


  • Prosjektleder Spireverket

    olav(at)makershuboslo.com

    Olav har en lederskapsutdannelse fra det norske forsvaret og Emergence school of leadership. Hans fartstid i forsvaret besto av å utdanne og lede infanterisoldater, utvikle nye teknikker og systemer, og som nestkommanderende troppsjef ha ansvar for logistikk og materiell kontroll.

    Etter 3 år i forsvaret reiste Olav på en lengre selv-oppdagelsesreise verden rundt og studerte østlig filosofi og praktiserte yoga. Med en fargerik opplevelse i ryggsekken vendte han hjem med et ønske om å inspirere mennesker til å ta bedre vare på seg selv, gjennom fysisk og mental trening. Ved det startet han sitt eget selskap innen helse- og kulturbransjen, samt bisto med å starte opp flere yogastudioer i Oslo.

    Med sine unike livserfaringer og lidenskap for mennesker er Olav den rette prosjektlederen for å utvikle Spireverket og møte dagens unge voksne med et åpent sinn. Prosjektlederen trives best på bakkenivå, nærmest utfordringene som mulig og det sammen med et engasjert team rundt seg. Hvordan bygge broen mellom individuell livsendrende mestring og ungt utenforskap er et tema Olav har hjerte nært. Før å løse slike samfunnsutfordringer trengs mot, arbeidskapasitet og optimismene, noe som er de sterkeste kvalitetene til prosjektlederen.

    Olav sier: “Det finnes så utrolig mye uoppdaget potensiale hos unge mennesker idag, som ikke finner sin plattform for utfoldelse. Vi må i større grad hedre annerledeshet og gi spillerom til kreativ og praktisk utfoldelse. Skal vi lykkes med inkludering og et samfunn i blomstring, må vi våge å utfordre de satte samfunnsstrukturene og radikalt ta ansvar for våre handlinger”